Nieuwe Boomstammeubelen

Item boomstammeubelen blanco1 Item boomstam tafel Item boomstamtafel detail 01 Item tafel wit blanco01
Item eiken stoel 02 Item stoel blanco 02 Item boomstamstoel wit01 Item detail nieuwe boomstamstoel
Item boomstam stoel hoog naturel Item boomstam stoel hoog wit Item tafel blanco 2 Item tafel blanco 03

Crisis kast 2013

Item crisis kast 2013 Item crisis kast 2013 02 Item crisis 2013 kast 03 Item 2013 crisiskast 04

Stalen vitrinekast

Item stalen vitrinekast Item stalen vitrinekast detail

i.s.m byBorre

Item by Borre 004 Item by Borre 003 Item by Borre 002 Item by Borre 001

Stampschaal

Dankzij het Stichting Stokroos stipendium hebben wij een object in zilver uit kunnen voeren voor het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. GeÔnspireerd door de stampvaas die we in opdracht van de Provincie Noord-Brabant hebben ontworpen, besloten wij een schaal te maken gebaseerd op hetzelfde vervaardigingsproces. Voor de stampschaal hadden we echter een transparanter ontwerp in gedachten en uiteindelijk hebben we besloten de schaal op te nemen in de collectie. Naast de unieke zilveren schaal kan de stampschaal uitgevoerd worden in koper, messing en aluminium.

Item stamp schaal koper Item stamp schaal messing Item stampschaal rvs Item stampschaal aluminium

Freesschalen eiken

Zoals bij een heel aantal andere producten in de collectie vormde de ergernis over het ontstaan van waardeloos restmateriaal bij de productie van het ene product de inspiratie voor een nieuw product (of ontwerp?). De blokken hout worden verlijmd, aan ťťn kant vlak gemaakt en met behulp van mallen op de freesmachine vervaardigd. Afval verwerkt op een hoogwaardige machine waarmee een maximale waardevermeerdering wordt gerealiseerd. Van af 2002 toen we de eerste computergestuurde frees kochten zijn er al talloze producten op de frees ontstaan, waarvan de producten uit de crisiscollectie wellicht de belangrijkste plaats innemen. Sinds de aanschaf van een tweede frees met meer mogelijkheden, komen er weer nieuwe ideeŽn en producten opborrelen.

De freesschalen passen naadloos in onze traditie van niet weggooien en het maximale halen uit de mogelijkheden die we zelf hebben gecreŽerd.

Item freesschalen 02 Item freesschalen nieuw01 Item freesschaalnieuw004 Item freesschaal nieuw 03

Crisis 2013

Nu na jaren van crisis, teloorgang, geklaag en ellende en heel veel projecten waar we de crisis manier van werken hebben toegepast en vervolmaakt ziet de Crisis 2013 Kast voor het eerst het licht. Een kast helemaal gemaakt van dat goedkope plaatmateriaal. Dit materiaal heeft zich al van af het begin als enige mooie en geschikte voor dit werk bewezen. Zelfs de scharnieren en de sluiting zijn ervan gemaakt.

Item crisis 2013 nieuw 01 Item crisis 2013 nieuw 02 Item crisis 2013 nieuw 03 Item crisis 2013 nieuw04

Twee kleuren meubilair

Het komt niet vaak voor maar dit idee is uit de lucht komen vallen, of liever gezegd, ik kan me niet herinneren welke hinkstapsprong of associatie er aan vooraf is gegaan. De wens om kleur als onderdeel van het ontwerp toe te passen is wel al langer een thema. De crisiscollectie bleek, toen deze klaar was, door het grote oppervlak van de plaatmateriaalonderdelen waarvan de meubels gemaakt worden, uitstekend geschikt als drager voor kleur. De ťťnbalkbankjes hebben zelfs als uitgangspunt dat ze in primaire kleuren uitgevoerd worden en voor de nieuwe porseleinen lampjes ligt het ook in de bedoeling deze in een kleurenreeks te maken. Voor dit ontwerp is het uitgangspunt de onderkant te spuiten alsof het de bodemplaat van een auto betreft en de bovenkant naturel te laten, zonder daarbij te letten op de natuurlijke scheidingen tussen onderstel en blad. De kleurovergang vindt plaats op de overgang tussen onder en bovenkant.

Item 2kleurenmeubilair tafel Item 2 kleurenmeubilair kruk Item 2kleuren meubilair

Crisisstoel nieuwe kleuren

Item crisis stoelen gestapeld Item crisisstoel olijf Item crisisstoel blauw Item crisisstoel groen
Item crisis nieuwe kleur Westergasfabriek Item crisis stoel nieuwe kleuren

Planken

Item planken005 Item planken 004 Item planken 003 Item planken 002
Item planken 001

Theedoeken

Item nieuwe theedoeken 04 Item nieuwe theedoeken 03 Item nieuwe theedoeken 02 Item nieuwe theedoeken 01

Nieuwe collectie

For more information please send an email to info@pietheineek.nl

Disclaimer