Vrijdag 3 april 2015 - Goede Freitag - F-ABRIC Launch Party @ Piet Hein Eek

Freitag komt naar Nederland met F-ABRIC. De Freitag broers waren op zoek naar gepaste werkkleding voor hun werknemers, maar realiseerden dat deze niet bestond - een sterk, duurzaam geproduceerd en composteerbaar materiaal, gemaakt in Europa. Daarom besloten ze het textiel zelf te ontwikkelen. Wij in de Piet Hein Eek Shop zijn trots dat we de eerste winkel zijn in Nederland die deze kleine apparel kledinglijn mag presenteren.  ... Lees verder »

Zondag 31 mei 2015 - MARKT - De Fabriek op Zondag

Na een succesvolle zonnige Fabriek Op Zondag in 2014, ontvangen we iedereen graag weer op 31 mei 2015.Deze vrolijke, kleurrijke belevenis vindt plaats op ons terrein. Het gratis toegankelijke evenement biedt muziek, theater, design, vintage kleding, woonaccessoires, workshops & entertainment.Als de deelnemers bekend zijn vind je hierover informatie op deze pagina of kijk op  ... Lees verder »

Vrijdag 22 mei 2015 - ETEN - Bier en spijs avond

We luiden het Pinksterweekend in met een Bier en Spijs Avond.   Onze chef kookt een driegangenmenu met verse, seizoensgerichte producten. Bij elke gang serveren we een lekker speciaalbiertje. Het menu en de speciaalbieren kosten €44,50.  Reserveer nu bij ons restau ... Lees verder »

Vrijdag 22 mei t/m maandag 25 mei 2015 - PINKSTERWEEKEND

Wij zijn open tijdens Pinksteren! Vrijdag 22 mei van 10:00 tot 19:30 Zaterdag 23 mei van 10:00 tot 18:00Zondag 24 mei van 12:00 tot 18:00Maandag 25 mei van 12:00 tot 18:00  Op vrijdag 22 mei luiden we het Pinksterweekend in met onze Bier en Spijs Avond.  ... Lees verder »

Zondag 17 mei 2015 - CONCERT - Jim Black Malamute

Drummer Jim Black heeft al vaker gelijkgestemde zielen bijeengebracht en daarmee gedenkwaardige en betekenisvolle bands gemaakt. Malamut ontstond in de zomer van '14 op een festival in Reykjavik.  De chemie tussen de musici was vanaf het eerste ogenblik sterk en verpletterde het publiek. Nu zijn ze voor de eerste keer op tournee en binnenkort nemen ze hun eerste cd op. "Het publiek d ... Lees verder »

Vrijdag 8 mei 2015 - CABARET - Dorine Wiersma - D&A

D & A: Dorine & Aanhang. Dat is haar familie. Een nicht met een dwangneurose en een neef met een heldenstatus. Dan zijn er ook nog een geschifte tante met opvoedkunsten en een oom met hypochondrie. O ja, vader heeft een koekoeksjong en moeder het lege-nestsyndroom. En opa was fout in de oorlog, maar is tegenwoordig heel lief voor de kleinkinderen.In verhalen en liedjes haken ze allemaal in elkaar in het DNA van Dorine. Zingend, gitaarspelend en persiflerend ... Lees verder »

Vrijdag 24 april 2015 - ETEN - Wijn en spijs avond

Op vrijdag 24 april luiden we het weekend in met een Wijn en Spijs Avond. Onze chef kookt een driegangenmenu met verse, seizoensgerichte producten. Bij elke gang serveren we een bijpassende wijn.  Het menu en de wijnen kosten samen €44,50. Reserveer nu bij ons restaurant: 040-4009005 of restaurant@pietheineek.nl  ... Lees verder »

Zondag 19 april 2015 - CONCERT - Haags Saxofoonkwartet

Saxofonisten Erik-Jan de With, Heiko Geerts, Femke Steketee en Daan van Koppen vormen een sterk ensemble met een eigen stijl. Sinds de oprichting in 1998 heeft het ensemble zich gespecialiseerd in hedendaagse kamermuziek. De ambitieuze musici werken veel samen met jonge componisten en willen zo het klankspectrum van het saxofoonensemble uitdiepen. Daarnaast werken zij ook met elektr ... Lees verder »

Vrijdag 17 april 2015 - CABARET - Leids Cabaret Festival Finalistentour

Thijs van de Meeberg uit Eindhoven, is zaterdagavond 14 februari 2015 met zijn voorstelling Vleesgeworden gekroond tot winnaar van het VARA Leids Cabaret Festival 2015. Hij sleepte zowel de jury- als de publieksprijs binnen.De drie finalisten van het festival, Thijs van de Meeberg, Tim Hartog en Nabil Aoulad Ayad treden tijdens de Finalistentour op met de voorstelling waarmee zij toe wisten te treden tot de finale van het festival. Wees erbij wanneer ze hun eerst ... Lees verder »

Vrijdag 3 april 2015 - Goede Freitag - F-ABRIC Launch Party @ Piet Hein Eek

Freitag komt naar Nederland met F-ABRIC. De Freitag broers waren op zoek naar gepaste werkkleding voor hun werknemers, maar realiseerden dat deze niet bestond - een sterk, duurzaam geproduceerd en composteerbaar materiaal, gemaakt in Europa. Daarom besloten ze het textiel zelf te ontwikkelen. Wij in de Piet Hein Eek Shop zijn trots dat we de eerste winkel zijn in Nederland die deze kleine apparel kledinglijn mag presenteren.   ... Lees verder »

Vrijdag 3 april t/m maandag 6 april 2015 - PAASWEEKEND

Wij zijn open tijdens Pasen! Vrijdag 3 april van 10:00 tot 19:30 Zaterdag 4 april van 10:00 tot 18:00Zondag 5 april van 12:00 tot 18:00Maandag 6 april van 12:00 tot 18:00  Wij vieren Pasen met verschillende activiteiten:Op vrijdag 3 april vieren wij Goede Freitag met de nieuwe  ... Lees verder »

Maandag 23 maart 2015 - CONCERT - Nieuw Amsterdams Peil - Aan Barrels

Het lijkt absurd om een draaiorgel van de straat te halen en op het concertpodium te plaatsen. Maar ontdaan van alle connotaties, blijkt het gewoon een mechanische synthesizer. Het draaiorgel is heel goed in complexe ritmes, texturen en hoge tempi. Reza Namavar en Janco Verduin, twee jonge componisten met een heel eigen, wat onorthodoxe visie, schreven allebei een compleet nieuw stuk voor draaiorgel en ensemble. Het vermelden waard is zeker dat Verduin in Eindhoven woont en werkt. ... Lees verder »

Vrijdag 13 maart 2015 - CABARET - Lammerentoer

De Koningstheateracademie is de meest succesvolle cabaretopleiding van Nederland in de afgelopen tien jaar. Deze HBO-opleiding tot ‘Bachelor of Cabaret’ in ‘s-Hertogenbosch  leverde namen af als Dames Voor Na Vieren, Pieter Derks, Louise Korthals, Jochen Otten, Katinka Polderman en Kirsten van Teijn. In de Lammertoer kijkt u naar het nieuwe talent dat zich aandient. Een derdejaars, een vierdejaars en een net-afgestudeerde student spelen ieder hun eigen voorstelling van twintig tot dertig minu ... Lees verder »

Zaterdag 28 februari 2015 - DANS - Tango salon

Op zaterdag 28 februari opnieuw ARGENTIJNSE TANGO dansavond georganiseerd door Mitango.nl Tijd: 21:00 tot 02:00. Entree: €7,- DJ: Age AkkermanVan 19:30 tot 21:00 uur: GRATIS WORKSHOP TANGO voor absolute beginners en alle geïnteresseerden, voorafgaand aan de salon.Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig!Voor meer informatie www.mitango.nl en 0625044965. ... Lees verder »

Zondag 22 februari 2015 - CONCERT - Polar Bear

Het Britse Polar Bear bestaat alweer tien jaar en bracht in 2014, ruim vier na het succesvolle album Peepers, hun vijfde album In Each and Every One uit. Thuis in de moderne, experimentele jazz en aanverwanten, weet de band zich al jaren uitstekend staande te houden in het grijze gebied tussen muziekgenres in. Zij slagen er in nooit helemaal te kiezen voor of te vervallen in één bepaald genre.De bezetting van Polar Bear is, net als hun muziek, al ... Lees verder »

Vrijdag 30 januari 2015 - KOFFIECONCERT - Storioni Festival - Koffie met de Storioni's, Olivier Triendl (en Arno Piter)

Tijdens het Storioni Festival lopen de grootste kamermusici ter wereld gewoon in Eindhoven rond. Zij hebben een grote passie: kamermuziek maken. Het Storioni Trio ontvangt deze musici op de koffie tijdens de koffieconcerten op maandag 26 en woensdag 28 om 10.30 uur in de Stadsfoyer van Muziekgebouw Eindhoven en op vrijdag 30 januari om 10.30 uur bij ons. De koffieconcerten kosten € 7,50 inclusief koffie. Aanvang: 10:30   ... Lees verder »

Vrijdag 23 januari 2015 - CABARET - Jeroen Leenders - Geen idee

De Vlaming won in 2010 het Leids Cabaretfestival en sindsdien heeft hij ook succes in ons deel van De Lage Landen. De oprichter van het Belgische stand-up-comedygezelschap The Line-Up toerde twee seizoenen met zijn debuutprogramma ‘Sorry, ik ben Jeroen Leenders’. Inmiddels is er deze opvolger. Daarin vertelt hij veel, maar zonder uitleg, zonder verklaring. Immers, ‘Geen idee’ is het eerlijkste antwoord dat een mens kan geven, ongeacht op welke vraag. Het Parool: “Leend ... Lees verder »

Zondag 18 januari 2015 - CONCERT - TOMOKO MUKAIYAMA | SUPER T-MARKET

SUPER T-market: mode en muziek om te consumerenDe Nederlands/Japanse pianiste en kunstenaar Tomoko Mukaiyama presenteert in de evenementenzaal van Piet Hein Eek een concert-evenement dat draait om muziek en mode. Onder de titel Super T-market vindt niet alleen een concert plaats, maar ook een ludieke verkoop van onder meer kunstwerken en designkleding. Op deze avond wordt verder samengewerkt met jonge en aanstormende ontwerpers van de Design Acad ... Lees verder »

Zondag 21 december 2014 - CONCERT - Jeroen van Vliet

Op 14 december werd de Boy Edgarprijs 2014 in het BIMhuis in Amsterdam uitgereikt aan pianist Jeroen van Vliet. Voor Axes een mooie aanleiding om hem uit te nodigen voor het eerste concert in de Zaal van Piet Hein Eek. De jury van de prijs schreef: “Van Vliet maakt muziek waarin je je verliest. Hij behoort tot de paar grote dichters van de Nederlandse geïmproviseerde muziek. Een warm persoon die zich nooit laat verleiden om in onnodig gecompliceerde vormen te musiceren, maar altijd trouw is ... Lees verder »

Vrijdag 12 december 2014 - CABARET - René van Meurs - Voor de storm

Winnaar van de jury- en publieksprijs van cabaretfestival Cameretten in 2012. Comedian van Comedytrain. Tekstschrijver voor televisie en radio. Met dit programma maakt hij zijn theaterdebuut. Veel grappen, maar dan binnen een goed verhaal, want hij heeft wel wat te vertellen. Over zaken die er toe doen, zoals voetbal en televisiekijken. Want als je de krant niet open slaat en het journaal op tijd weg zapt, valt het allemaal reuze mee met die brandhaarden in de wereld. Stilte voor de storm? ... Lees verder »

Dinsdag 11 november 2014 - CONCERT - TROMP Percussion Eindhoven

TROMP Percussion Eindhoven @ Piet Hein EekSlagwerk Den Haag, Dyane Donck & Silbersee (ex vocaallab) / SO Percussion feat. Alexandre Esperet & Garret Mendelow21.00 uur | Houtwerkplaats Piet Hein Eekentree | € 12,50UITVERKOCHT  Gordon – TimberHEX – Dyane DonckIn de houtwerkplaats van Piet Hein Eek geven de toppercussionisten van het New Yorkse SO Percussion samen met TROMP ... Lees verder »

8 november - 15 november 2014: GLOW

Van 8 november tot en met 15 novemer zijn wij GLOW tip in de Lichtagenda van GLOW. Met de tentoonstelling City Lights, ontwikkeld in samenwerking met het Light Art Centre zijn we de eerste die Strijp - R betrekken bij het festival.De openingstijden van de galerie zullen aangepast zijn: van 8 november tot en met 15 november zijn wij tot 23:00 open. www.glowineindhoven.nl  ... Lees verder »

Vrijdag 31 oktober 2014 - CABARET - Patrick Nederkoorn - Code Rood

Debuut van ex-politicus, ex-geliefde, ex-student Koningstheateracademie. Intelligent en geëngageerd cabaret zoals maar weinigen van de jongste generatie maken. In “Code rood’ geeft Patrick Nederkoorn zichzelf bloot. Want hij is zo iemand die in het gevlij wil komen van ongeveer iedereen op aarde. Daardoor is hij van zichzelf vervreemd. Gaat recht op zijn doel af met een omweg. Zijn harde eisen zijn van boter. Zijn rechte rug is van elastiek. Zo gaat het niet langer. Kiest hij eindelijk daad ... Lees verder »

18 oktober - 26 oktober 2014: Dutch Design Week

Ook dit jaar doen wij weer mee aan de Dutch Design Week. Op deze pagina en onder NIEUWS wordt het programma bekendgemaakt.  ... Lees verder »

Zondag 7 september: Hallo Cultuur!

Wij doen mee aan Hallo Cultuur! Benieuwd naar wat Eindhoven te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur? Zin in een fijn dagje uit? Ook dit jaar trappen de kunst- en cultuurinstellingen van Eindhoven het nieuwe culturele seizoen af met Hallo Cultuur! Ook in het weekend van 7 september 2014 houdt tout cult ... Lees verder »

Zaterdag 27 september 2014: Tango Salon

ARGENTIJNSE TANGO dansavond georganiseerd door Mitango.nl, in de grote, sfeervolle evenementenruimte van Piet Hein Eek.DJ: Alejandro Sasha GRATIS WORKSHOP TANGO voor absolute beginners en alle geïnteresseerden, voorafgaand aan de salon, van 19:30 tot 21:00.Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig!  ... Lees verder »

Vrijdag 6 juni 2014: Concert Henk Neven en Hans Eijsackers

Op vrijdag 6 juni geven Henk Neven en Hans Eijsackers een concert in onze Zaal. (Gratis) kaartjes bestelt u via onze ticketwebsite. Het concert begint om 16:00.Henk Neven. Fotograaf: Ruud Balk  ... Lees verder »

Zondag 1 juni 2014: De Fabriek op Zondag

Na 2 succesvolle edities in 2012 en 2013 wordt op 1 juni aanstaande weer De Fabriek Op Zondag bij Piet Hein Eek georganiseerd! Deze vrolijke, kleurrijke belevenis vindt plaats op ons terrein. Het gratis toegankelijke evenement biedt design, vintage kleding, woonaccessoires, muziek, theater, workshops & entertainment. Wie zijn er?De deelnemerslijst groeit nog steeds, maar in ieder geval kan er al uitgekeken worden naar b ... Lees verder »

Dinsdag 20 mei 2014 Concertgebouw Amsterdam - Woensdag 21 mei 2014 Muziekgebouw Frits Philps Eindhoven

Concertgebouw AmsterdamDinsdag 20 mei20:15 – 21:45Vanaf € 22.00 | Kleine Zaal | Muziekgebouw Frits Philips EindhovenKleine Zaal | wo 21 mei 2014 | 20.15 uur ... Lees verder »

Vrijdag 2 mei 2014 De Bloeiende Maagden - Toen neuken nog gewoon was

Van 'De Afrekening' (1995) tot 'Donkey God en het Bonus-sacrament' (2008). Tien voorstellingen. Toen zwegen ze. Nou ja, als duo dan. Afzonderlijk van elkaar bleven Minou Bosua en Ingrid Wender acteren en lesgeven. Na bijna vijf jaar afwezigheid keren ze nu weer terug als De Bloeiende Maagden. Met opnieuw een compromisloze voorstelling vol niets ... Lees verder »

Donderdag 13 maart 2014 Marieke Visser - Top

Top moet het zijn. Maar waar ligt de top? En hoe kom je er? Ze is bang onderweg wat afslagen te missen. Bovendien: misschien herkent ze de top helemaal niet als de top. Nou ja, laat ze het er voorlopig maar bij houden dat ze ‘Top’ zegt als iemand vraagt hoe het met haar gaat.Marieke Visser is opgeleid aan de Koningstheateracademie. In 2009 won ze de Persoonlijkheidspr ... Lees verder »

Zaterdag 8 februari 2014 Tango avond

Voorafgaand aan de Tango avond kun je heerlijk eten in het restaurant. Reserveren mail restaurant@pietheineek.nl of bel 040-4009005. ... Lees verder »

Donderdag 6 februari 2014 Jochen Otten - Jochen Otten on Ice

Cabaret met een diepe lading inhoud en een overvolle trommel humor. Die combinatie maakt Jochen Otten uniek. Hij is een van de grote namen van de Koningstheateracademie.Hij won de persoonlijkheidsprijs van het Rotterdamse cabaretfestival Cameretten, waar men hem prees om zijn sterke fysieke spel. Daarmee verlegde hij de grenzen van het cabaret richting slapstick en bewegingsku ... Lees verder »

Zaterdag 18 januari 2014 Wonen bij Piet Hein Eek - Informatieochtend

Op terrein van het bedrijf van Piet Hein Eek, met zijn werkplaats, showroom, restaurant, galerie en evenementenruimte, wordt opnieuw gebouwd. Waar voorheen kantoren en fabrieken van Philips stonden, verrijst een hele nieuwe wijk. In totaal blijven drie sporen uit het verleden behouden: naast ons eigen pand zijn er nog twee gebouwen die in de volksmond het RF en  RAG worden genoemd. Piet Hein Eek heeft getekend voor het concept voor de ontwikkeling en de renovatie. In het RAG gebouw wor ... Lees verder »

Zaterdag 18 januari 2014 De Partizanen: Een komische verfrissing

Thomas Gast en Merijn Scholten: comedians van Comedytrain. In 2012 besloten ze een duo te vormen: De Partizanen. Ze meldden zich aan voor het Leids Cabaretfestival 2013 en ze wonnen er met overmacht de jury- en de publieksprijs. Uit het juryrapport: "De Partizanen zijn oorspronkelijk en authentiek en in hun verhaalopbouw volledig o ... Lees verder »

   ... Lees verder »

8 t/m 30 december - Afslag Eindhoven speelt Reis naar het einde van de nacht

Theatergezelschap Afslag Eindhoven speelt: Reis naar het einde van de nacht. Een theatrale vertelling over oorlog.De voorstelling‘Ik zie de mensen al, als de oorlog voorbij is… zoals alles voorbij gaat… Ik zie ze op mooie zondagen rondhuppelen op het weer zomerse grasveld… Terwijl drie voet eronder, het ontgoochelde vlees van mij druip ... Lees verder »

Zaterdag 23 November 2013 Kamagurka Sprook

NRC Handelsblad: "(...) De ongrijpbare gek wint weer." Aanvang : 20.30 uurEntreeprijs : €15,00 Voor kaartverkoop online klik hier: U kunt ook kaarten bij de kassa van onze winkel kopen. Openingstijden van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 18:00.Vandaag opent ook de tentoonstelling Kamagurka's elftal. Iedereen is welkom. Aanvang 17:00. Voor ... Lees verder »

Zondag 3 November A Lady's Trio Concert

Zondag 3 November speelt "A lady's trio" uit Kroatië en ServiëMet Martina Filjak (piano), Marija Pavlovic (klarinet) en Maja Bogdanovic (cello).Aanvang: 15:00Entree: € 17,50Bestel uw kaarten hier. Locatie: Evenementenruimte ... Lees verder »

zaterdag 21 september 2013 Tangosalon

GRAND SALON @ PIET HEIN EEKOp zaterdag 21 september 2013 van 21:00-2:00Tango dansavond georganiseerd door Mitango.nl, in de grote, sfeervolle evenementenruimte op het terrein van PHE.Dj's: Sebastian & AgeGRATIS W ... Lees verder »

13, 14 & 15 september: Design ontmoet theater Straffe Madammen en Makke Mannen bij Piet Hein Eek

Het Eindhovense theaterfestival Straffe Madammen en Makke Mannen voor aanstormend talent komt naar Piet Hein Eek op 13, 14 en 15 september. Jaarlijks studeren er in Nederland en Vlaanderen honderden studenten af aan de conservatoria, theateracademies, kleinkunstopleidingen en cabaretscholen. Het vinden van een podium is voor deze jonge garde een “hell of a job”. Straffe Madammen en Makke Mannen biedt deze nieuwe lichting theatermakers een podiumkans. De nieuwe talenten variëren van zoj ... Lees verder »

9 juni 2013 Zondagmarkt

... Lees verder »

Zaterdag 25 mei 2013 Webandeve Onedayshop

De collectie staat bekend om de nonchalant chique uitstraling, altijd met een subtiel underground en casual effect.Het merk werd vanaf de start direct opgepakt door de fashion incrowd en is één van de best bewaarde geheimen in de creatieve scene. De collectie wordt door WEB & EVE zelf ontworpen en in gelimiteerde series door hoogwaardige buitenlandse bedrijven geproduceerd. Super exclusief, door de ON ... Lees verder »

zondag 19 mei 2013 Concert Natalia Gabunia, Wouter Vossen en Nino Gvetadze

Datum: Zondag 19 mei 2013Tijd: 15:00 uurPrijs: € 17,50Locatie: evenementenruimte, ingang via de winkel (geen lift)Natalia Gabunia (viool), Wouter Vossen (viool) en Nino Gvetadze (piano)Na ruim twee jaar komt Wouter Vossen terug naar de fabriek om ons wederom te vereren met een concert. Deze keer niet met zijn metgezellen van het Storioni Trio maar met zijn vrouw Natalia Gabunia (die naar zijn zeggen een be ... Lees verder »

17 februari 2013 Concert Nora Romanoff-Schwarzberg en Mathias Susaas Halvorsen

17 februari 2013 Concert Nora Romanoff-Schwarzberg en Mathias Susaas HalvorsenTwee jaar geleden vond hier het eerste concert plaats door het Storioni Trio. Na een toevallig samenkomen van Stephan Brekelmans van Interartists Amsterdam en Piet Hein Eek werd de reeks “Muziek Ontwerpen Kunst en Eten” geboren. Stephan vond in onze fabriek een inspirerende omgeving buiten de geijkte concertzaal om als podium voor de muzikanten die hij vertegenwoordigt en wij kregen daarmee d ... Lees verder »

zaterdag 26 Januari 2013 Tangosalon

... Lees verder »

vrijdag 23 november 2012 Lebbis

Lebbis met Het Grijze Gebied, met in het voorprogramma De PartizanenVanaf januari 2013 is Lebbis met zijn nieuwe voorstelling Het Grijze Gebied in de Nederlandse theaters te zien. Ter voorbereiding speelt hij van oktober t/m december een aantal try-outs in de leukste kleine theaters van Nederland. De Partizanen, Comedytrain-talenten Merijn Scholten en Thomas Gast, verzorgen samen al stand-uppend het voorprogramma van Lebbis. ... Lees verder »

17 en 18 November 2012 Het Philps’Toneel speelt “GETEMD”

Als een vrouw als feeks wordt bestempeld is ze op zijn minst niet op haar mondje gevallen. .. Kathearina is een feeks! Althans  dat zegt men. Haar lieftallige zusje lijkt de dupe te worden van haar zus, zeker nu hun vader besloten heeft dat Bianca niet mag trouwen voor dat haar oudere zus trouwt.Een van de minnaars van Bianca, Hortensio, krijgt bezoek van een oude vriend, Peturchio. Na ... Lees verder »

zondag 4 november 2012 Concert Gavriel Lipkind (cello)

Gavriel Lipkind, geboren in Tel Aviv in 1977, zat als jonge cellist in de lift voordat hij besloot om niet de uitgestippelde en voorspelbare weg te volgen. Op de top van zijn jonge carrière trok Lipkind, destijds begin twintig, zich drie jaar lang terug van het podium om zich volledig te wijden aan de oprichting van Lipkind Productions. Tegenwoordig maakt ieder aspect van Lipkinds activiteiten als musicus onlosmakelijk deel uit van een groter p ... Lees verder »

20 t/m 28 oktober Dutch Design Week 2012

Jonge ontwerpers De kracht van de DDW is dat het accent ligt op het ontwerpen zelf, op de creativiteit. Een beurs is normaal een plek waar mensen komen om te kopen en te verkopen. Maar tijdens de DDW laten veelal jonge mensen hun ideeën, prototypes en eerstelingen zien en soms hun eerste succesvolle producten. Het hoogtepunt is wat dat betreft de Design ... Lees verder »

7 oktober 2012 Lezing en rondleiding Domestic Marble

ZONDAG 7 OKTOBER FINISSAGE SCARLETT HOOFT GRAAFLAND14:00 uur lezing door Els Barents (directeur fotomuseum Huis Marseille)15:00 uur rondleiding door Scarlett Hooft Graafland. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De entree voor beide is gratis.Graag zijn wij van tevoren op de hoogte van uw komst. U kunt zi ... Lees verder »

29 September 2012 Tangoavond

"Een sfeervolle dansavond Argentijnse Tango in de evenementenzaal van PHE georganiseerd door Mitango.Kom vooraf kennismaken met de dans op de gratis proefles voor absolute beginners"Proefles start om 19.30hSalon start om 21.00hMeer informatie en contact via de website http://www.mitango.nl/ ... Lees verder »

Zondag 2 September Hallo Cultuur 2012

Programma culturele open dag Hallo Cultuur! rond 23 Eindhovense organisaties bieden gratis een uitgebreid aanbod aan activiteiten aanHet programma voor Hallo Cultuur!, de collectieve open dag van 23 Eindhovense culturele organisaties, is rond. De afgelopen weken hebben de diverse deelnemende organisaties nog verschillende activiteiten aan het toch al uitgebrei ... Lees verder »

23 t/m 26 augustus 2012 Parade van de Idee

Vier dagen de tijd om ‘Eindhovens design’ op te laten boksen tegen live theater van de Parade Met theater, dans, muziek, tentoonstellingen, timmershows, diners, optochten en dansbare nachten op live muziek of met de Silent Disco. Met o.a. Kamagurka, Ellen ten Damme, Herman in een bakje Geitenkwark, Compagnie MOBIL, Theatergroep Flint, Anne Marie's Mega Mini Musical Show. Kinderprogramma: o.a. Hakim, Rosa Peters. Muziekprogramma met De Levende Jukebox, Philip Kroonenberg, Maison ... Lees verder »

24 juni Concert Henk Neven en Hans Eijsackers

Lobbyen, daar ben ik nooit zo goed in geweest. Maar toen we op uitnodiging van het Storioni Trio bij de opening van hun festival aanwezig waren en daar Henk Neven hoorden zingen, hebben we de stoute schoenen toch maar aangetrokken en zijn we als de donder op Hans Eijsackers afgestapt die hem zojuist op de piano begeleid had. We - dat zijn Suzanne, die naast alle andere zaken die ze doet en regelt ook de concerten organiseert, en ikzelf - konden mooi gebruik (of misbruik zo je wilt) maken van ... Lees verder »

Upload Cinema 8 Juni 2012

Exclusief: Dagan Cohen en Barbara de Wijn, oprichters van Upload Cinema zijn aanwezig tijdens de voorstelling en gaan in op vragen uit het publiek.DE ALTERNATIEVE SPORTZOMER: VAN OORHEFFEN TOT EXTREME IRONING Upload Cinema brengt de sportbeelden die je deze zomer níet op tv zult zien naar het witte doekUpload Cinema ... Lees verder »

3 juni Zondag bij Eek

1e “ echte” Eindhovense ZONDAG markt en festival met muziek, vintage, workshops & entertainment. Entree: GRATIS!Markt met de meest uiteenlopende, toffe, originele & handgemaakte kleding, sieraden en andere hebberigmakende spullen. Bijv. Kauf dein Gluck, Tante Ted, Hollands Zoet, Br@nd for girls, Gaaf hergebruik, Stapelwerk, Chicken Rhythm, Carla’s Hommage, Pimpelwinkel en nog veel meer!Bands waaronder Portonova (funky jazz) en een jonge singer- songwri ... Lees verder »

19 mei de kledingkast van Ellie

... Lees verder »

9 April Concert Rosanne van Sandwijk en Steven Faber

Na strijk- saxofoon- en harpconcerten zijn wij zeer verheugd het eerste vocale concert bij Piet Hein Eek aan te kondigen. Mezzosopraan Rosanne van Sandwijk was op 5 maart te horen in het Concertgebouw Amsterdam en zal op 2e paasdag ons komen verblijden met haar gezang. Samen met pianist Steven Faber zal zij werk van Haydn, Mozart en Händel ten gehore brengen.Rosanne studeerde klassieke zang aan het conservatorium van Rotterdam bij Roberta Alexander en behaalde daar cum laude haar Maste ... Lees verder »

6 April Upload Cinema

Vrijdag 6 april 20:30 upload cinema "not suited for work" April is de tijd van lentekriebels en de bloemetjes en bijtjes, of minder eufemistisch gesteld: seks. Upload Cinema maakt een programma dat duidelijk not suited for work (NSFW) is. Het wordt geen echt hardcore werk, maar de grenzen worden natuurlijk opgezocht. Vreemde fetisjen, bizarre seksuele voorlichting, pikante reclames en vi ... Lees verder »

26 februari 2012 Concert Lavinia Meijer (harp)

“Mijn doel is de solokant van de harp te laten horen. De harp beschikt over heel veel mogelijkheden die vaak bij het publiek nog onbekend zijn.” (Lavinia Meijer) Foto: Corbino - Lavinia MeijerMet veel trots starten wij onze concertreeks 2012 met harpiste LAVINIA MEIJER (19 ... Lees verder »

26 februari 2012 Lezing door Jan van der Ploeg

Op zondag 26 februari 2012 om 14.00 uur zal Jan van der Ploeg een lezing geven over zijn werk.  U kunt zich aanmelden via: uitnodigingen@pietheineek.nl. Aan deze lezing zijn geen kosten verbonden.Voorafgaand aan de lezing zal er in dezelfde ruimte om 12:00 uur een concert plaatsvinden van harpiste Lavinia Meijer. Oog in oog met de Wonderwall laat zij een nieuw licht schijnen op zowel de ‘Metamorphosis’ van Philip G ... Lees verder »

Upload cinema 11 februari 2012

Na een zeer succesvolle première in de Stadsschouwburg Amsterdam op zondag 29 januari gaat de Webvideo Top 40 van 2011 in februari het land in. In 17 bioscopen in Nederland en daarbuiten viert Upload Cinema dit jaar de impact van internetfilmpjes met De Webvideo Top 40 van 2011: een lijst van de schokkendste, grappigste en mooiste online video’s van het afgelopen jaar, samengesteld uit favorie ... Lees verder »

28 januari 2012 Tango avond

... Lees verder »

26 januari 2012 lezing door Paul Smith - geen plaatsen meer beschikbaar

Al een tijd spelen we met de gedachte een lezingencyclus op te zetten waarin de creatieve ondernemer vertelt. Je zou kunnen stellen dat het in het hol van de leeuw is want de combinatie van creativiteit en ondernemerschap tiert weelderig in ons pand. Bovendien lijkt het thema in de hectische tijden waarin we ons bevinden actueler dan ooit. De bedrijven die het nog goed doen worden toch vooral gestuurd door creatievelingen met oog en gevoel voor cultuur. Zoals altijd in tijden van verwarring h ... Lees verder »

DDW 2011

EVENTS: Za. 22 t/m zo. 30 oktober:  Kunst expositieruimtes: Expositie en lezing Joep van LieshoutWerkplaats: Donald Judd en Jan van der PloegHet Perron: Film + Design festivalWinkel: Presentatie Frame / Presentatie Jeanine Eek KeizerShowroom: Nieuwe collectie Piet Hein Eek / nieuwe collectie Piet Hein Eek voor Wehkamp.nl / Phili ... Lees verder »

16 September 2011 Tango avond

Talent Foundation Benefiet Tango-avond. Wervelende Tango Act van Astillero uit Buenos Aires. Na de pauze is er gelegenheid om zelf de Tango te dansen, te luisteren of te kijken. Support Act: Bells of Youth Waar en wanneerEvenementenzaaltje bij PietHeinEek, Halvemaanstraat 30 in Eindhoven. Het zaaltje is open vanaf 19.30 uur. Programma start om 20.00 uur. WaaromBenefiet evenement voor het Goede Doel "Tal ... Lees verder »

10 augustus 2011 Een dag voor de Parade

De Parade van de idee, het reizende culturele circus, maakt een verkenningsuitstapje naar Eindhoven. Morgenmiddag gaat het van start met e ... Lees verder »

11 t/m 14 augustus 2011 De Parade van de Idee

KLIK HIER OM HET PROGRAMMA IN PDF TE DOWNLOADENMobile Arts, Amaro en wij presenteren van donderdag 11 t/m zondag 14 augustus ... Lees verder »

10 juli 2011 lezing John Körmeling

John Körmeling bedenker en architect van het Holland Paviljoen ‘Happy Street’ zal om 12:00 uur vertellen over zijn ontwerp en avontuur in China en expositie ‘Ni Houdoe’. Aansluitend om 13:00 uur is er de mogelijkheid om te lunchen in het restaurant van Piet Hein Eek. Reserveren voor lezing en de lunch is verplicht. Aanmelden voor de lezing via m.nieweg.montero@eindhoven.nl Meer informatie lunch mogelijkheden en prijs via ... Lees verder »

7 juni t/m 27 augustus 2011 Ni Houdoe

De Brabantse inbreng van de wereldtentoonstelling. Het schijnt stormgelopen te hebben in Shanghai tijdens de wereldtentoonstelling. Bijna iedereen is geweest. Maar voor de enkeling (waaronder ik zelf) die niet in staat was om even op en neer te vliegen is de Nederlandse inbreng of liever gezegd de Brabantse inbreng nog een keer bij ons in de tentoonstellingsruimte te zien. En omdat John Kormeling de ontwerper en curator van het paviljoen was en ook de  regie bij ons heeft overgenomen i ... Lees verder »

29 mei 2011 Lunch Lezing Tom Claassen

Op zondag 29 mei om 12.00 uur a.s. zal de Dichter en Filosoof Peter van Lier (1960) een lezing geven over het werk van Tom Claassen. Aansluitend wordt een lunch geserveerd in ons restaurant. De kosten bedragen € 12,50 voor de lezing inclusief lunch en € 7,50 voor enkel het bijwonen van de lezing. U kunt ook à la carte terecht in het restaurant.Peter van Lier (1960) studeerde filosofie. Hij debuteerde in 1994 met het filosofische essay Van absurdisme tot mystiek. Daarna bracht hij ... Lees verder »

13 juni 2011 Berlage Saxophone Quartet - 3e concert Muziek Ontwerpen Kunst en Eten

Na concoursfinales in binnen- en buitenland, muzikale koekjes in het Verkade Paviljoen en een Sovjet Sax Tour landt het Berlage Saxophone Quartet nu in de showroom bij Piet Hein Eek. Daar zullen zij, Lars Niederstraβe (sopraansaxofoon), Peter Vigh (altsaxofoon), Kirstin Niederstraβer (tenorsaxofoon) en Eva van Grinsven (baritonsaxofoon) een evenzo gevarieerd programma ten gehore brengen. Ditmaal vindt het concert plaats tussen de Buffels van kunstenaar Tom Claassen.U kunt kaarten reser ... Lees verder »

10 april 2011 Charlie Siem - 2e concert Muziek Ontwerpen Kunst en Eten

Na het eerste concert van het Storioni Trio rees de vraag of we de lat niet te hoog hadden gelegd. Maar Stephan Brekelmans* heeft het voor elkaar gekregen de jonge Noors-Britse viool virtuoos Charlie Siem te strikken. Op piano begeleid door Hans Eijsackers heeft hij op zondag 10 april muziek van Grieg, Bull en De Sarasate ten gehore gebracht. Het concert vond wederom plaats tussen de Nieuwe beelden van Guido Geelen.programma:Edvard Grieg -  Sonata No 3 in C minor Op 45 Ole ... Lees verder »

15 maart 2011 Seminar BNR Nieuwsradio

Dinsdag 15 maart a.s. van 16.00-18.00 uur vind -de Nieuwe Onderneming- van BNR Nieuwsradio, de eerste van een serie seminars plaats in het atelier van Piet Hein Eek aan de Halvemaanstraat 30 te Eindhoven. Traditionele businessmodellen verliezen kracht. De crisis, veranderende consumenten, de rol van internet, brede beschikbaarheid van kennis en informatie; allemaal redenen waarom gewone businessmodellen het niet meer doen. Als bedrijven succesvol willen zijn in de toekomst moet er iets ... Lees verder »

20 februari 2011 Storioni Trio - 1e concert Muziek Ontwerpen Kunst en Eten

Piet Hein Eek en Stephan Brekelmans van Cool Classical - Interartists Amsterdam presenteren  “Muziek Ontwerpen Kunst en Eten”. Temidden van de Nieuwe beelden van Guido Geelen vond op zondag 20 februari het eerste concert in de reeks plaats met muziek van o.a. Haydn, Tchaikovsky en Roukens uitgevoerd door het Storioni Trio. programma:Haydn - Trio in ERoukens  -  Shadows and bellsTchaikovsky - deel 2 "Thema con variazione & finale" uit pianotrio opus 5 ... Lees verder »

28 januari 2011 Modeshow Emily Hermans (MLY)

RECONSTRUCT by MLY VIP Diner Show 28 januari Op vrijdag 28 januari 2011 presenteert Emily Hermans (MLY) haar nieuwe wintercollectie RECONSTRUCT. Dit gebeurt weliswaar tijdens de Amsterdam International Fashion Week, maar let op: niet in Amsterdam. Om de modepers en fashionliefhebbers uit hun comfort zone te halen, org ... Lees verder »

23 januari 2011 Opening expositie Guido Geelen en de Proloog

Zondag 23 januari om 14.00 uur is de opening van de "solo-expositie van Guido Geelen" en de tentoonstelling "de proloog". ... Lees verder »

  

 

For more information please send an email to info@pietheineek.nl

Disclaimer