3 juli 2016 t/m 2 oktober 2016: Peter van der Heijden - Q.E.D.

Peter van der Heijden (1950) maakt collages, mixed media, installaties, projecties en kunstwerken voor de publieke ruimte. Hij staat bekend om zijn experimentele en multidisciplinaire benadering. Het meeste werk vindt zijn oorsprong in een hardnekkige fascinatie voor natuurlijke en natuurkundige proces ... Lees verder »

14 Februari 2016 tot 19 Juni 2016: Olaf Mooij - De twee werelden van Olaf Mooij

In het werk van Olaf Mooij (1958) speelt het gebruik van reeds bestaande vormen en objecten een belangrijke rol. Deze bestaande vormen en objecten inspireren en sturen hem in een bepaalde richting. Olaf Mooij ziet de auto als een rijke bron voor de verbeelding, zo beschouwt hij de auto als een levend wezen die een levenscyclus, van geboorte tot de terugkeer tot stof, doormaakt. Begrijpelijk is het dan dat het hoofdbestanddeel van deze vormen auto-onderdelen ... Lees verder »

17 oktober 2015 t/m 10 januari 2016 - Alexa Lixfeld

Alexa Lixfeld laat een overzicht zien van haar meest recente werk in een geënsceneerde setting in de kleine galerie van Piet Hein Eek. Al twee jaar exposeert ze tijdens de DDW in het pand, maar nog niet eerder werd er een gehele tentoonstelling aan haar werk gewijd. Over Alexa Lixfeld:Na tien jaar lang gewerkt te hebben als model, begon Alexa haar designcarrière met het volgen van opleidingen in Duitsland en studeerde af aan de Design Acadamy in Eindhoven. Na ha ... Lees verder »

27 september 2015 t/m 24 januari 2016: Tokihiro Sato - Gleaning Lights

Opening expositie: zondag 27 september om 15:00 Wanneer je voor het werk van Tokihiro Sato (1957) staat denk je in eerste instantie dat de fotograaf een lichtbron achter het werk heeft geplaatst, zo ontzette ... Lees verder »

5 juli t/m 4 oktober 2015 Marc Ruygrok - OH OH OH HO HO HO

Vanaf zondag 5 juli presenteren wij onze tweede solotentoonstelling van Marc Ruygrok.Op 14 september is de tentoonstelling beperkt toegankelijk vanwege onderhoud. Ook dit keer  wordt in de productie samengewerkt me ... Lees verder »

30 november 2014 t/m 29 maart 2015: Hansje van Halem - Applied and autonomous - Sketch Exhibition - Wegens succes verlengd

Wegens succes verlengd! Het begon met het lezen van een artikel in de Volkskrant op 25 januari 2014: “Hansje van Halem, vormgeefster van het bijzondere bibliofiele boek, bundelde haar experimentele letterontwerpen en probeersels uit de afgelopen tien jaar. Oogverblindend en adembenemend.” We werden nieuwsgierig en kochten Sketchbook. Oogverblindend en adembenemend was inderdaad de juiste manier om de letterontwerpen en patroonstudies die je tegemoet kwamen, pagina na p ... Lees verder »

21 september 2014 t/m 1 februari 2015: Marc Mulders - Where the Devil don't stay

De zomer van 2014 is door Marc Mulders vastgelegd in schilderijen. In de lente zijn de akkers rondom zijn boerderij ingezaaid met wilde bloemen, granen en zonnebloemen. De zomer is geoogst op het linnen. De bloemenweiden zijn opgetekend en geschilderd en de sluiers van dauw in de ochtend en nevel in de avond zijn gefotografeerd.En ‘The Devil was not around’. Het was paradijselijk. (Pas in de avondkrant kwam hij soms weer om de hoek kijken.) ... Lees verder »

17 augustus t/m 16 november 2014: Light Art Centre @ Piet Hein Eek City Lights

Het Light Art Centre trekt door de stad Eindhoven. Elke keer is het op zoek naar nieuwe, bijzondere plekken waar weer een ander deel van de collectie getoond kan worden. Deze zomer verwelkomen wij het Light Art Centre in onze galerie. Het Light Art Centre toont hier topstukken uit de collectie Kunstlicht in de Kunst die in 2012 werd overgedragen aan de gemeente Eindhoven. Er worden in de galerie 40 lichtkunstwerken getoond die door het Light Art Centre geselecteerd zijn uit deze lichtkunstc ... Lees verder »

Vanaf 7 juni 2014: Wonderkamer

Eindelijk is het zo ver. Onze Wonderkamer mag open. Deze permanente tentoonstelling bevat een combinatie van eigen unieke producten, antiek en kunst. Eigenlijk is Wonderkamer best een goede naam, want het is vooral van alles niet: geen showroom, geen galerie, geen museum geen winkel, geen huis, geen restaurant. Het is niets maar ook wel alles en in elk geval gevuld met onze wonderen om onszelf en u te verwonderen. En toen we de super-de-luxe keuken van oude ramen, deuren en balken echt op ons ... Lees verder »

23 maart 2014 t/m 3 augustus 2014 Gerd Rohling - NOTHING FOR ALL

Opening zondag 23 maart 2014Openingstijden galerie en showroom:ma, di, woe, za: 10:00 - 18:00do, vrij: 10:00 - 19:30zo: 12:00 - 18:00 Toegang gratisVoor de openingstijden van het restaurant klikt u hier.    Gerd Rohling ziet wat wij niet zien. Het alledaagse, zelfs afval, verandert door zijn geest en in zijn handen in goud. Deze lente en zomer i ... Lees verder »

24 november 2013 t/m 16 maart 2014 James Cauty - THE AFTERMATH DISLOCATION PRINCIPLE Part IV - LAATSTE WEKEN!

De tentoonstelling is nog één extra dag te bekijken: zondag 16 maart. Voor openingstijden op zondag zie onder. De tentoonstelling is op dit moment te zien bij Mediamatic.Openingstijden galerie en showroom:ma, di, woe, za: 10:00 - 18:00do, vrij: 10:00 - 19:30zo: 12:00 - 18:00   ... Lees verder »

23 november 2013 t/m 5 maart 2014 - Kamagurka's elftal VERLENGD

In de tentoonstelling van 11 werken wordt u net als in de voorstelling op 23 november meegenomen in wat we allemaal best graag zouden kunnen bedenken of zien, maar waar de geest van Kamagurka onontbeerlijk is. Opening tentoonstelling op 23 november om 17:00.Entree gratis.Tijdens de opening wordt het nieuwste boek Waanzin en wijnzin door Harold Hamersma en Kamagurka aangeboden en door Kamagurka gesigneerd. Klik ... Lees verder »

30 juni t/m 27 oktober 2013 Anthon Beeke - It's a Miracle - en oud-studenten

OPENING TENTOONSTELLING EN BOEKPRESENTATIE ZONDAG 30 JUNI | 14:30 UURDe tentoonstellingsruimte wordt deze zomer helemaal gewijd aan Anthon Beeke en zijn oud-studenten. Op een verdieping wordt een overzicht van 50 jaar werk van Anthon Beeke getoond. Hij is hier niet alleen de beroemde afficheontwerper, maar ook de poëtische beeldmaker, de ondeugende verzamelaar, de naïeve spelletjesspeler, de bevlogen typograaf en de sterke architect van collage-pagina' ... Lees verder »

25 maart t/m 15 juni 2013 Linda Nieuwstad - Goudgeelgerand

Tentoonstelling Linda Nieuwstad Opening zondag 7 april om 14:30 uurDagelijks open van maandag t/m zaterdag 10:00-18:00Toegang gratis GoudgeelgerandMijn ouders hadden een vijver. Niets bijzonders. Een vierkante bak in de hoek van de tuin. Elk jaar hadden we wel een paar goudvissen en een stuk of wat kikkers. Op een warme zomerdag stond mijn vader met een schepnet in zijn hand bij de vijver opgewonden te roepen; ... Lees verder »

3 maart t/m 15 juni 2013 Op reis met Bert Teunissen

Fototentoonstelling3 maart t/m 15 juni 2013Opening zondag 3 maart om 14:30 uurDagelijks open van maandag t/m zaterdag 10:00-18:00Toegang gratisNieuwe oude meestersDe eerste keer dat ik een tentoonstelling zag van Bert Teunissen in Huis Marseille las ik een door hem getypt papiertje waarop stond hoe hij zich het leven ... Lees verder »

28 januari t/m 9 maart 2013 Gelimiteerd

Tentoonstelling met unica’s en gelimiteerde oplagen van Piet Hein Eek28 januari t/m 9 maartDagelijks open van maandag t/m zaterdag 10:00-18:00Toegang gratisIn 1993 werd “Piet Hein Eek”, toen was ik nog gewoon Piet Hein en geen merk, vertegenwoordigd door de galerie Serieuze Zaken in Amsterdam. Rob Malasch, de eigenaar en kunstkenner, had bedacht of gezien dat vormgeving kunst was of werd en wilde met de sloophouten kast en nog een aantal andere produ ... Lees verder »

20 oktober 2012 tot 20 januari 2013 Roberto Polo's Choice

In 2011 publiceerde Frances Lincoln Limited, Londen, het boek Roberto Polo: The Eye; het bekroonde kunstboek dat meer dan driehonderd topstukken laat zien uit de collecties die hij heeft gevormd in de loop van de afgelopen veertig jaar. Bij het zien van de werken die tentoongesteld worden zal menigeen zich realiseren dat we een zeer relevante periode uit het oog zijn verloren. Een v ... Lees verder »

8 juli t/m medio december 2012 ZITTEN Stoelententoonstelling Piet Hein Eek

In de loop der jaren heb ik tientallen stoelen bedacht en geproduceerd. In het begin deden Nob en ik alles zelf; lassen, zagen, plakken en knippen. Sommige stoelen betekenden de start van een hele collectie meubelen en sommige waren juist het gevolg van een collectie. De meeste stoelen werden geen succes. Er zijn zoveel redenen waarom een product geen succes wordt. Soms omdat het object te duur i ... Lees verder »

8 juli t/m 7 oktober 2012 DOMESTIC MARBLE Scarlett Hooft Graafland

De tentoonstelling Domestic Marble van Scarlett Hooft Graafland laat werken zien die zij in de afgelopen acht jaar in Bolivia heeft gemaakt. Sinds 2004 heeft Scarlett geregeld lange reizen gemaakt door de hoogvlaktes van Bolivia, de Altiplano, om daar fotowerken te maken, vaak met de hulp van de Boliviaanse kunstenaar Gastón Ugalde. Bij de tentoonstelling wordt ook een boek uitgebracht, ‘Scarlett Hooft Graafland in Altiplano’, uitgegeven door Wbooks. ... Lees verder »

2 april t/m 30 juni 2012 Marc Ruygrok

Maandag 9 april (2e paasdag) om 14:30 uur opening tentoonstellingen van Marc Ruygrok en Harry van Dierendonck.  Marc Ruygrok, Voorburg 1953Letters worden woordenSinds het begin van de jaren tachtig zijn letters, woorden en korte zinnen het ‘materiaal’ waarmee beeldend kunstenaar Marc Ruygrok (1953) zi ... Lees verder »

2 april t/m 30 juni 2012 Harry van Dierendonck

Maandag 9 april (2e paasdag) om 14:30 uur opening tentoonstellingen van Harry van Dierendonck en Marc Ruygrok.  A-CLEAN 505, Harry van Dierendonck, 2012    ... Lees verder »

27 november t/m 25 maart 2012 Jan van der Ploeg

De tentoonstelling van Jan van der Ploeg is verlengd:3e verdieping: de "WONDERWALL" is te bezichtigen tot en met 18 maart. Tussen 19 en 31 maart is deze zaal gesloten i.v.m. de opbouw van de tentoonstelling van Harry van Dierendonck.2e verdieping: deze blijft open tot en met 25 maart. Tussen 26 en 31 maart is deze zaal gesloten i.v.m. de opbouw van de tentoonstelling van Marc Ruijgrok.Op 1 april vindt de opening plaats van de expositie van Harry van Diere ... Lees verder »

4 september t/m 17 november 2011 Joep van Lieshout

Onze fabriek is vanaf 4 september a.s. het 'huis' van Joep van Lieshout / Atelier Va ... Lees verder »

medio oktober 2011 Donald Judd

Vanaf medio september a.s. presenteren we permanent het werk van Donald Judd en in het bijzonder zijn meubel ontwerpen. Donald Judd geldt internationaal als een van de belangrijkste na -oorlogse kunstenaars en een van de grondleggers van het zogenaamde'Minimalisme'.  Met de Donald Judd Foundation, gevestigd in Marfa & New York, hebben we, met gepaste trots, afspraken gemaakt om zijn werk in Nederland te vertegenwoordigen. ... Lees verder »

4 juli t/m 27 augustus 2011 Hans van Bentem en Floor van Keulen

De eerste duo tentoonstelling in huis is met werken van Floor van Keulen & Hans van Bentem.  De keuze voor deze gezamenlijke presentatie heeft geen inhoudelijke connectie maar heeft het karakter van ‘een toevallige ontmoeting die uitmond in een interessant gesprek…’. ... Lees verder »

1 mei t/m 25 juni 2011 Tom Claassen

De tweede solo tentoonstelling in ons complex is op zondag 1 mei gestart en is van Tom Claassen en toont een prachtig overzicht van zijn indrukwekkende vrije oeuvre. Met circa vijfentwintig werken in de twee galerieverdiepingen en op een aantal verrassende plekken in en om het complex laat Tom de vrije werken zien waar hij de afgelopen ruim tien jaar aan gewerkt heeft. ... Lees verder »

23 januari 2011 Nieuwe beelden Guido Geelen

De eerste solo tentoonstelling in dit complex is van Guido Geelen en toont zijn meest recente serie ‘Nieuwe beelden’. In deze tentoonstelling  worden een zestal beelden gepresenteerd; deze werken verbeelden personages, zowel  vrouwen als mannen, die in fragmenten zijn opgebouwd en hun menselijke postuur aannemen door een messing en glas constructie van Piet Hein Eek. Zorgvuldig geposition ... Lees verder »

23 januari 2011 De Proloog

Menno Derk Doornbos & Piet Hein Eek Eerste tentoonstelling ‘De Proloog’ en samenwerking met het Van Abbemuseum23/01 – 10/04/2011De eerste tentoonstelling ‘De Proloog’ geeft een vooruitblik op het tentoonstellingsprogramma, projecten en samenwerkingen.In “de Proloog” wordt ‘een tipje van de sluier’ opgelicht van en een aanzet gegeven tot de tentoonstellingen en projecten die in de komende periode in deze nieuwe kunstlocatie met de volgende kunstenaars ... Lees verder »

 

For more information please send an email to info@pietheineek.nl